Over Volkspark

Alles over het Volkspark

Volkspark Enschede

Het 15 hectare grote Volkspark ligt midden in de grote stad Enschede. Door de rustige en groene omgeving is het Volkspark de plek om zorgeloos te genieten en om de drukte in de stad te ontsnappen. Het park is daarom dé plek voor wandelaars, sporters en liefhebbers van groen. Ook is het volkspark het decor van diverse evenementen. Van kermissen tot aan muziekfestivals.

Om het Volkspark leefbaar te houden, bestaat er een commissie uit zes personen. Daarnaast is er een Stichting Financiële Ondersteuning Volkspark. De stichting heeft als doel om het park kwalitatief te verbeteren voor inwoners in Enschede.

Geschiedenis

Het Volkspark in Enschede is het oudste Volkspark van Nederland. Het park werd mede door het legaat van Hendrik Jan van Heek (1814-1872) in 1872 ingericht. H.J van Heek wilde een plek in Enschede waar textielarbeiders konden genieten na het werken.

Het Volkspark bestaat uit een oud gedeelte en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte is ontworpen door Dirk Wattez (1833-1906). Kenmerkend aan zijn ontwerp zijn de slingerende vijvers. In 2006 kwamen de sportvelden van 3,5 hectare bij het Volkspark.

Evenementen en activiteiten

In het Volkspark vinden tegenwoordig diverse evenementen plaats. Van de bekende Paaskermis en Herfstkermis tot aan kunstevenementen zoals: Kunst in het Volkspark. Ook in de warmere maanden vinden er diverse evenementen plaats in het park.

Daarnaast is het park het thuis van verschillende soorten activiteiten. Zo beschikt het park over plekken om te basketballen en te fitnessen. Ook is een tennisclub aan het park verbonden met zelfs een jeu-de-boulesbaan. Uiteraard is het park ook geschikt om hard te lopen en om te wandelen.

Bezienswaardigheden

Van plan om het Volkspark te bezoeken? Bewonder dan ook de prachtige monumenten en kunstobjecten in het park. Van de monumenten zoals het Oorlogsmonument en het Gedenknaald H.J. van Heek tot aan de kunstobjecten DIN 20, Kanteling en Two.