Geschiedenis Volkspark

Achtergrond Volkspark

Hoe het begon

Het Volkspark in Enschede is het oudste Volkspark van Nederland. Het park werd mede door het legaat van Hendrik Jan van Heek (1814-1872) in 1872 ingericht. H.J van Heek, was een lid van de textielfamilie Van Heek, wilde een plek in Enschede waar textielarbeiders konden genieten en tot rust komen na het werken.

Uitbreiding van het park

Het Volkspark bestaat uit een oud gedeelte en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte is ontworpen door Dirk Wattez (1833-1906). Kenmerkend aan zijn ontwerp zijn de slingerende vijvers. In 2006 kwamen de sportvelden van 3,5 hectare bij het Volkspark. Eigenlijk waren de sportvelden al sinds 1906 onderdeel van het Volkspark. Het nieuwe gedeelte in het park werd ontworpen door Snelders.

Vernieuwing

Momenteel zijn er plannen om het park te vernieuwen. De plannen worden binnenkort bekend gemaakt. Het park moet aantrekkelijker, groener en duurzamer. Zo stroomt de nieuwe stadsbeek in de toekomst langs en door het Volkspark. Aankomende periode wordt meer duidelijk over de vernieuwing van het Volkspark. De uitvoering staat gepland voor 2023. Houd de onze nieuwspagina in de gaten over de laatste plannen.