Bezienswaardigheden Volkspark

Kunst, monumenten en dieren in het park.

Bezienswaardigheden

In het Volkspark staan meerdere kunstobjecten en monumenten verspreid. Daarnaast zijn verschillende soorten dieren in het park te vinden. Van minischaapjes, parkieten, eekhoorns en kwartels tot aan eenden, vissen en konijnen.

Tot slot beschikt het Volkspark over een prachtige fontein die wel 23 meter hoog spuit, een speeltuin, sportattributen en toiletten. Kortom, genoeg mogelijkheden voor een leuke dag!

Monumenten

In het Volkspark staan monumenten. De monumenten staan verspreid in het park. Hieronder vind je een lijst met monumenten:

  • Oorlogsmonument Volkspark Enschede
  • Gedenknaald H.J. van Heek

Kunst in het Volkspark

Ook vind je hier en daar in het Volkpark diverse kunstobjecten. Waaronder de Kantelin, Two en DIN 20. De kunstobjecten liggen verspreid in het Volkspark.

  • DIN 20
  • Kanteling
  • Two

Dieren

In het Volkspark vind je meerdere soorten dieren. Van rennende konijnen tot aan vogels. Ook is er een gedeelte te vinden in het Volkspark waar diverse dieren wonen. Zo vind je daar minischaapjes en konijnen (Vlaamse Reus en Hollandertjes). De dieren gaan om 16.00 uur naar binnen in hun hokken.

Verder zitten in de volière Turkse tortels, pauwstaarten, valkparkieten, grasparkieten. Maar ook kromsnaveligen, kwartels, goudfazant, zilverfazant en 2 siberische eekhoorns. In de vijvers zwemmen eenden en zwanen. In de schapenwei lopen wat kipjes en een parelhoen.