Singelloop Enschede gaat door in aangepaste vorm

De Singelloop Enschede van 10 september 2023 vindt in aangepaste vorm plaats.
De reden voor aanpassingen van het programma zijn de bijzondere weersomstandigheden en met snel oplopende temperaturen zondag 10 september.

De afgelopen dagen werd de weersvoorspelling goed in de gaten gehouden en werden deelnemers al gewaarschuwd rekening te houden met het warme weer. Het besluit is genomen om het voor iedereen een zo verantwoord mogelijk hardloopevenement te maken.

Marc Woesthuis, de voorzitter van Singelloop Enschede: “We hebben de afgelopen dagen de weersvoorspellingen voortdurend gemonitord en staan in nauw contact met de Veiligheidsregio en gemeente. We hebben een hitteprotocol, dat voor deze 26e editie voor het eerst ingezet moet worden. We hebben bijvoorbeeld vandaag in het Volkspark op de tijden waarop morgen gestart en gefinisht wordt, metingen verricht om te ervaren hoe het is qua omstandigheden en temperatuur. Dat heeft ertoe geleid dat we besloten hebben een aantal aanpassingen te doen: de 10 Engelse Mijl wordt geannuleerd, de 5 Engelse Mijl aangepast in startgroepen en tempo’s. Op deze wijze hopen we een verantwoord evenement te kunnen organiseren.”

De deelnemers van die mee doen aan deze editie van de Singelloop Enschede zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd wat de wijziging(en) voor hen betekent.

Dit is het aangepaste programma voor de Singelloop Enschede van het jaar 2023:

11:00 – Start wedstrijdlopers (incl. wedstrijdlopers 10 EM)
11:00 – Start startvak A + frame runners – Tempo: 11 km/uur
11:06 – Start startvak B – Tempo: 10 km/per uur
11:12 – Start startvak C – Tempo: 9 km/uur
11:18 – Start startvak D – Tempo: 8 km/uur
12:50 – Start kidsrun groep 1 + 2
13:10 – Start kidsrun groep 3 + 4
13:30 – Start kidsrun groep 5 + 6
13:50 – Start kidsrun groep 7 + 8

De kidsruns (850 m) vinden ongewijzigd plaats. De vier groepen starten zoals gepland.

Bron: https://www.hardloopnieuws.nl/singelloop-enschede-gaat-door-in-aangepaste-vorm/

Vergelijkbare berichten